Inštitut za vodarstvo, d.o.o. - Water Science Institute - Institut für Wasserwesen

Demonstracija celostnega Energetskega Upravljanja (DEUP)

Podjetje Inštitut za vodarstvo, d. o. o. izvaja projekt Demonstracija celostnega energetskega upravljanja (DEUP). Projekt zajema vsa področja v podsklopu ciljev S4 in sicer pretvorbo, distribucijo in upravljanje energije. Zaradi specifičnosti posameznih skupin odjemalcev in ciljne čimbolj aplikativne implementacije smo delo razdeli v 3 vsebinske sklope.

Prvi delovni sklop predstavlja Platforma za vodenje prilagodljivega odjema. Izvedeni bosta dve pilotni demonstraciji in sicer 1 krovna platforma prilagodljivega odjema ter ciljno prilagojena aplikacija Steelfleks za jeklarsko industrijo. Drugi delovni sklop združuje razvoj in implementacijo EMS prilagojenega za klasično industrijsko proizvodnjo t.i. factory mangment system ali kratko FEMS. Izvedene bosta 2 pilotni postavitvi FEMS ter 1 pilotna postavitev celovitega energetskega monitoringa transformatorja. Tretji delovni sklop, v katerem sodeluje Inštitut za vodarstvo d.o.o. se osredotoča na energetsko optimiranje vodovodnih sistemov. Izvedeni bosta 2 pilotni postavitvi v javnem komunanlnem podjejtu Ptuj ter janvnem komunalnem podjektu Idrija.

Projekt Demonstracija celostnega Energetskega Upravljanja (DEUP) je bil izbran na javnem razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in SPIRIT Slovenija, javne agencije »Pilotni/demonstracijski projekti – i. sklop: pretvorba, distribucija in upravljanje energije« za sofinanciranje operacije »Demonstracija celostnega energetskega upravljanja« s sklepom št. 303-7-4/2016/7, ki jo delno financira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) ter Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Pričetek projekta je bil v juniju 2017, predviden zaključek pa je leta 2020. Izvedbo projekta podpirajo: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo; SPIRIT Slovenija, javna agencija, Evropski sklad zaregionalni razvoj (ESRR) ter Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

 

Kontaktni podatki:

Primož Banovec, direktor
+386 1 426 75 64
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Izvedbo projekta podpirajo:

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo http://www.mgrt.gov.si/
SPIRIT Slovenija, javna agencija http://www.spiritslovenia.si
Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR) http://www.eu-skladi.si
Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko http://www.svrk.gov.si/en/

 

mgrt logo SPIRIT Slovenija logotip web1 esrr logo

Twitter

Lokacija